A nagy menetelés első állomása

Minden napra lóverseny!

secret1973.jpg

#mindennapralóverseny #Kincsem150 

AMERIKA

1973. március 17-én, a Gr2-es Bay Shore Stakesben kezdte meg hároméves kampányát, a három hónappal később Triple Crown címig jutó, Secretariat. Kétéves kori futásait látván akkora favoritja volt a futamnak, hogy az egyik rivális ló trénere ezt találta mondani: "Az egyetlen esélyünk az, ha felbukik." 

A győzelem azonban nem maradt dráma nélkül mivel óvást emeltek ellene.

Az állítás szerint Secretariat zavarta Impecunious-t. (Turcotte úgy döntött, hogy megpróbál a bezárt Secretariattal utat találni, mintsem, hogy megkerülje a mezőnyt.)

A stewardok mindkét lovassal beszéltek, fényképfelvételeket néztek meg, majd elutasították az óvást. (Emlékezetes, hogy az előző őszi Champagne Stakesben egy stewardok által végzett vizsgálat Secretariat hátrahelyezését eredményezte).

A többi már történelem. Ő lett az első Bay Shore győztes, aki később megnyerte a Kentucky Derby-t. (Három esztendővel később Bold Forbes-nak is sikerült ez.)

Elgondolkodhatunk azon, hogyan alakult volna az az év, ha az óvás érvényben maradt volna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr1718354837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása