Ez volt aztán a lóversenyünnep

Minden napra lóverseny!

mgy_bakepe.jpg

Ahogyan Churchill Downsban, Newmarketben és a világ számos más pontján, a Kincsem Parkban is óriási lóverseny-fiesztát és mellette Molnár Gyöngyi tarolást hozott május első hétvégéje.

A Nemzeti Vágta nagyasszonya a nap főszereplőjeként három győzelmet aratott a tavaszi lóversenyfesztiválon.

A Bábolnai Díjat Major Factor (Galileo) pályarekorddal (2:12.7), a 191. Batthyány-Hunyady Díjat Luis Fernando (Australia) versenyrekorddal (1:34.0), míg a Papp Sándor emlékverseny (1. részét) Flying Aquangel (Mastercraftsman) nyerte. Mindhárom esetben az olasz Alberto Sanna volt a lovas. 

Gyöngyi 191 év alatt, Klimscha Teresa (1991), Kanics Melinda (2000, 2001) és Kovács-Bakos Szilvia (2020) után, a  negyedik hölgy tréner, aki megnyerte a patinás futamot.

luis_fernando.png

A 182. Nemzeti Díjban Géza (Sioux Nation) győzött Stanislav Georgievvel, így Csontos Pálhoz került a második klasszikus trófea is.

A versenyek előtt mutatta be a Magyar Posta Kincsem születésének 150. évfordulójára kiadott emlékbélyegét. Az ünnepségről többször is élőben jelentkeztünk a Magyar Turf Clubon. A videók még 28 napig megnézhetőek ott.

belyeg.jpg

A borítékokat Szotyori Nagy Ádám ügyvezető és Hegmanné Nemes Sára Irén a Magyar Posta Zrt. alelnöke írta alá

Pozsonyban is lefutották a klasszikusokat! Az ottani 1000 Guineast azaz a 32. Jarná cena kobýl-t (1700 méter) kettős győzelemmel Zuzana Kubovicova húzta be, hiszen She Free (Free Eagle) győzött Jiri Palikkal, istállótársa, Ninna Best előtt. A mének versenyében a szintén 1700 méteres 32. Veľká jarná cena-ban Ingrid Janáčková Koplíková idomítottja Gabon (Ten Sovereigns) akadályozta meg, hogy Kubovicova asszony mindkét klasszikust megnyerje, hiszen utóbbiban idomítottja, Bouleverd Blanqui a második, igaz négy és fél hosszra a cseh vendégtől.

A cseh lóversenyfórumokon egyébként Koplíková asszony hatalmas fölényét jósolják az idei esztendőre, hiszen annak ellenére, hogy Franciaországban is treníroz és szinte minden nap futtat is a galloknál, a cseh klasszikusokra is számtalan lovat nevezett, a derbyre például hetet (igaz Allan Petrlík is hatot). Sőt, ilyet sem jegyeztek még fel náluk, hogy a hároméves hedikeplista első hét helyén az ő idomítottjai állnak!

Nyitókép: BNDK 

tamogatoi_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr4218397843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Archív tartalom. Friss írásaink: befuto.blog.hu

süti beállítások módosítása