A kihalás szélén

Minden napra lóverseny!

mb.jpg

AMERIKA/ANGLIA

Két esztendővel ezelőtt jelentették be, hogy három nappal korábban, egy akut gyomor-bélrendszeri betegség következtében kimúlt a Preaknessben és a Travers Stakesben egyaránt ezüstérmes, Midnight Bourbon. Hogy ez miért érdekes?

Mert ezzel a kihalás szélére sodródott Amerikában, a három ősmén egyike, a Godolphin arab vonala. Mivel Tiznow egyik fia sem tudott nyomdokaiba lépni (igaz sokukat eladtak Koreába), így a korábbi Európa-bajnok sprinter Dream Ahead lehet a megmentő.

Hayley Turner korábbi partnere, az a telivér, aki 2010-ben 126-os értékelésével Frankellel holtversenyben volt kétéves évjáratelső, eddig a British Champions Sprint Stakes 2013-as győztesét, Donjuan Triumphant-t, a 2014. évi Prix Jacques Le Marois bajnokát, Al Wukairt, a kiváló sprintereket Dream of Dreams (Sprint Cup, Diamond Jubilee Stakes) valamint Glass Slipperst (Prix de l'Abbaye de Longchamp, Flying Five Stakes, Breeders' Cup Turf Sprint) adta az utókornak.

Mármint ők a legjobbak, hiszen a Racing Post adatlapján ennél jóval több nevet láthatunk.

Photo credit Horse Racing Fans

tamogatoi_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr2818383233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása