A királykategória legjobbjai

Mivel a mindig fantasztikus World Horse Racing elkészítette képeit, így könnyű dolgunk van 2023 legjobbjainak méltatásakor.

impike.jpg

Nézzük kik teljesítettek legjobban kizárólag a Group 1-es futamokban.

LOVAK

A chilei tenyésztésű és tréningben álló Kay Armyról tudunk a legkevesebbet. A Racing Post adatlapja szerint nyolc futása után is veretlen a hároméves mén, és ezekből öt Gr1-es siker. Talán nem bántjuk meg, Juan Pablo Baeza mestert és csapatát, hogy ez az öt siker nem ér fel a képen körülötte látottakéhoz. Imperatriz egész évben lenyügözőn szerepelt, sőt történelmet írt. Ez a csodálatos kanca az első ló lett, aki egy naptári évben megnyerte The Valley mindhárom Gr1-es sprintjét, a William Reid Stakest, a Moir Stakest és a Manikato Stakest. A többiek is állandó főszereplők voltak lapunkon, akiket senkinek sem kell bemutatni. Észak-Amerikának nincs lova a legjobbak között!

 

ZSOKÉK

Ryan Moore parádés éve maximum azokat lepte meg, akik nem követik napi szinten a nemzetközi lóversenyzés világát. A Longines-nál és a TRC-nél is toronymagas világelső. A szeptemberben lábát törő James McDonaldtól foglalta vissza a trónt, akit kihagyása miatt még amerikai riválisa is megelőzött. A búcsúturnézó Dettori, Moreira páros is jó évet zárt és talán Richard Fourie nyolc nagydíja hat meglepetésként. A 28 éves dél-afrikai versenylovas 40 Grade 1-es győzelemnél tart, amiből nyolc datálódik 2023-ra. A 34 éves Braziliában született, Sao Paoloban kétszeres, míg Argentínában hatszoros championzsoké, Goncalves négyel több Gr1-es címet jegyez, ebből ért el 2023-ban kilencet. A lovakkal ellentétben itt fölényben az észak-amerikai  (vagyis ott dolgozó) zsokék.

 

IDOMÁROK

Nyilvánvalóan kéz a kézben jár Aidan O'Brien és Ryan vezető pozíciója. Azt az egy pluszt Soumillon jegyzi Los Angeles nyergében a Criterium de Saint-Cloudban. Az ír fenomén a Gosden duótól azonban vereséget szenvedett az angol championátusban (bár negyedannyi indulója sem volt, mint a rivális párosnak!). Csak ők ketten (hárman) képviselik Európát, a négy amerikai és három ausztrál/új-zélandi székhelyű kolléga között. Mark Walker nyolc trófeájából hatot Imperatriz szerzett! 

A képeket a World Horse Racing engedélyével közöljük! Nyitókép: @BhimaTBredsX

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr3018281985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása