A reggeli kávé mellé

Következzenek a galoppsport hírei.

reggeli_kronika.png

Anglia:

A legjobb Frankel óta?

City Of Troy nem csak a nézőket kápráztatta el, hanem megnyomta a formaszámolók ceruzáit is. A Timeform szakértőktől kapott 125-ös minősítéssel Pinatubo, Teofilo és New Approach mellett áll az új évezred Dewhurst győztesek sorában és csak  Frankel 126-os értékelése (2010-ből) magasabb ennél.

Ace Impacthez hasonlatosan a Shadwell szuperménje, a King George VI and Queen Elizabeth Stakes bajnoka, Hukum is búcsúzik a versenyzéstől. A Darley japán méntelepén lesz felállítva.

Bizony! Érthető a tízeres csökkenés, hiszen a Hármas Korona nyerőnek nincs még annyi kiemelkedő ivadéka, mint amennyit várt az Ashford csapata. Különösen a házon belüli konkurenshez, Justify-hoz hasonlítva szembeötlő a különbég.

Japán:

A megszokottnál is nagyobb figyelem kíséri az idei Japan Cup-ot, amelyet majd november 26-án futnak. Ugyanis a világ legjobbjának, Equinox-nak (Kitasan Black) nem csak hazájából lesz egy kihívója, a friss Triple Tiara bajnoknő, Liberty Island (Duramente) személyében, hanem Európából is.

„Elmenni és kihívni a japán lovakat hazai pályán a Japán Kupában, ehhez keménységre és kitartásra van szükség, de klasszisra és arra is, hogy a potentált megfelelően tudjon gyorsulni Tokió hosszú egyenesében. Iresine (Manduro) rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, amint azt - ismét - megmutatta, amikor vasárnap megnyerte a Prix du Conseil de Paris (Gr2, 2200 m) futamát "– írja kedvenc francia szaklapunk, a Jour de Galop. 2005 óta nem nyerte európai ló a futamot. Akkor Frankie Dettori Luca Cumani idomítottjával, Alkaased-dal tudott győzni.

Ausztrália:

Sydneyben nem csak kiválóan érezték magukat a kilátogatók, hanem mélyen a pénztárcájukba is nyúltak az Everest napon, ugyanis a fogadás új, helyi csúcsokat ért el a World Poolban. Több mint 57 millió ausztrál dollár téttel fogadtak a kilenc versenyre, öt különböző fogadási típusban, ami 6,4 millió dolláros futamátlagot jelent.

Hongkongi dollárban kifejezve a három legkedveltebb futam 2023-ban: Queen Elizabeth II Jubilee Stakes (Royal Ascot) 66,2 (13,2 m AUD), Dubai World Cup 54,5 (10,9 m AUD) és az Everest 51,5 millió (10,3 m AUD), de míg előző kettőben hat, az ausztrál futamban csak öt játéktípusból jöttek össze ezek az összegek.

Reméljük elnyerte tetszésüket az első kiadás. Ha lesz rá igény, lesz folytatása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr3318236495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Archív tartalom. Friss írásaink: befuto.blog.hu

süti beállítások módosítása