Világszerte nagyüzem

Íme mai színes hírcsokrunk a nagyvilág versenytereiről.

rw.jpg

AMERIKA

Az angol nagy finálé után ilyenkor értelemszerűen minden szem Amerikára, a jövő hétvégi Tenyésztők Kupájára szegeződik, ahová ugyanúgy 205 lovat neveztek előzetesen, mint egy évvel korábban. Változás a programban, hogy nem a Classic lesz az utolsó futam, de mivel a nyugati parton, Santa Anitában futják a versenyeket a legfontosabbak  - szokás szerint - erősen belenyúlnak majd az éjszakába, sőt a hajnalba. Természetesen a szokott módon elkészítjük majd a táblázatot magyar kezdési időkkel.

ÁZSIA

Vélhetően a világ minden lóversenyrajongója a szuperklasszis, Equinox vasárnapi futását várja. Erről majd szombaton olvashatnak a Favoriton, de azt már most leírhatjuk, hogy nem kevesebb, mint 68 lovat neveztek a felkelő nap országából a december 10-i Turf VB-re. A pénzdíjak a képen.

EURÓPA

Reméljük mindenki látta már a World Horse Racing csodálatos filmjét Ace Impactről. Aki még elmulasztotta gyorsan tegye meg. A Favorit facebook csoportjában ott a film linkje. Időközben közzétették az Arc-hero első évi díját. 2024-ben 40 ezer euróért várja majd a kancákat, a Haras de Beaumont-ban.

Idehaza kilenc futam a vasárnapi programban, a Kincsem Parkban. Olyan legendákra emlékezünk majd, mint a képen látható Bayer András, Horák János vagy éppenséggel Kedvesi József.

Figyelem! Az óraátállítás miatt a versenynap 11:30-kor indul!

bayer_andras.jpg

Szlovákiában viszont már szezonzárót tartanak a hétvégén. Főfutam a 12. Veľká októbrová cena (I. kat, 2000 m, 3é+, 5800 Eur). Sem ebben, sem a keretprogramban nem találunk magyar indulókat, de Látos Liliért szoríthatunk, aki 13:35-kor Rikoletta Dream-mel indul a Szlovák Póni Liga futamában. 

AUSZTRÁLIA

Az ötödik kontinensen jön az a verseny, amit sokan még a Melbourne Cup-nál is fontosabbnak tartanak. Ráadásul a 2000 méteres Cox Plate sokkal nagyobb nemzetközi figyelmet kap, mint máskor, mert Hongkong büszkesége, a nyitóképen látható Romantic Warrior is fut benne. A helyi kihívók közül legtöbben Alligator Blood-ban bíznak. Nem is kell hajnalban kelnie annak aki élőben szeretné nézni, mert a sztárparádé magyar idő szerint szombaton 8:10-kor indul. 

A végére cikkajánlónk:

Az elmúlt 77 év legjobb magyar lovai a generálszámok alapján:

https://racingportal.blog.hu/2023/10/18/negyven_ev_legjobbjai

https://racingportal.blog.hu/2023/10/25/negyven_ev_legjobbjai_masodik_resz

Dettori búcsúja:

https://favorit.blog.hu/2023/10/23/bajnokok_napja_arrivederci_frankie

Kétéves csúcsfutamok Párizsból:

https://favorit.blog.hu/2023/10/24/csaladi_piknik_parizsban

Continuous a Japan Cupban:

https://turfsport.blog.hu/2023/10/25/continuous_hazater

Nyitókép: @HKJC_Racing X

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr1118243505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása