Tovább íródik a cseh tündérmese

Miroslav Nieslanik csodasprintere kiválóan érzi magát Dubaiban.

ponntos.jpg

A cseheknek is van már Overdose-uk!

Nem lehet nem észrevenni a párhuzamot, a hazájában már kétszeres Év Sprintere címmel kitüntetett Ponntos (Power - Blessing Box) és a magyar csodaló között. Igaz, a 2018 novemberében a Goffs November Foal Sale-en szintén bagóért, mindössze 2200 euróért leütött sprinter már nem csak Európában vitézkedik. A hatéves "repülőgép" decemberben remekbeszabott győzelmet aratott Dubaiban Listed kategóriában, majd tegnap az utóbbi évek egyik leggyorsabb európai lováról, Blue Pointról elnevezett futamban volt második ugyanott.

Ez már egy Gr2-es megmérettetés volt a számára, aminek második helye több, mint 16 és fél millió forintot hozott a konyhára.  

A korábban Jiri Palik, Milan Zatloukal, Frankie Dettori, Tomás Lukásek, Bauyrzhan Murzabayev által is lovagolt mén olyannyira jól "működik együtt" Antonio Fresu-val, hogy az decemberben és tegnap is Dubaiba utazott a kedvéért, pedig az olasz fiú parádés szezont fut Santa Anitában. Két honfitársa, Dettori és Rispoli előtt harmadik az ottani összevetésben.

A hatéves mén azért még nincs Overdose-i magasságban, aki fénykorában 123-as Racing Post számot tudhatott magáénak, hiszen Miroslav Nieslanik idomítottja mindkét dubaji futására 111-et kapott a Post bíráitól és egy 2022-ben, Longchampban futott 116 az eddigi topja.

szinte az egész Nieslanik család által a helyszínen támogatott kedvencet, még a hosszadalmas rajt előtti procedúra sem riasztotta el. Miután a két riválisa is kitört, hat percet csúszott a kezdés. A gyepen aztán a rá jellemző stílusban magabiztosan vágtázott a cél felé, de a végén meglehetősen erős Godolphin saját tenyésztéssel, Star Of Mystery-vel nem bírt.  Az eredményközlésben láthatják, hogy a győztes 56.14-et, ő pedig 56.42-őt repesztett, de a Ponntos hét kilót (!) adott a hároméves kancának. 

Ponntos össznyereménye 6.347.094 cseh korona.

Eddig!

A futamban egyébként volt még egy cseh ló. Ingrid Janackova Koplikova idomítottja Zorken, aki végül utolsó előtti, 12. lett.
 

tamogatoi_banner.png

Nyitókép: @RacingDubai X

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr4918312291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása