Jockey vagy Disc jockey?

Délelőtt hírcsokrunk a galoppvilág történéseiből.

az_5000.png

USA

A 48 éves Corey Lanerie október 18-án csatlakozott az elit klubhoz, amikor is 5000. győzelmét ünnepelhette karrierje során I Feel the Need-el, a Keeneland-i a 3. futamban. Az Equibase statisztikái szerint Lanerie a 38. észak-amerikai zsoké, aki elérte ezt a mérföldkövet, és az aktív versenyzők közül a 12. helyen áll Perry Ouzts (7418 győzelem) és John Velazquez (6543) mögött.  A befutás pillanata a nyitóképen.

az_5000_2.png

1978-ban ezen a napon, David Gall az első zsoké lett, aki nyolc győztest lovagolt egy versenynapon. Pályafutását végül 7396 győzelemmel zárta.

 ANGLIA

A statisztikák szombaton, a Bajnokok Napján zárulnak majd, de az biztos, hogy William Buick (35) megvédi címét a zsokék között. Nyilatkozatában kicsit már előre is szaladt:

„A következő szezonban is 100 százalékban erre fogok törekedni. A karrierem egy olyan pontján vagyok, ahol élvezem a versenyzést, élvezem a győztesek lovaglását és élvezem, hogy bajnok zsoké lehetek. 2024-ben is címet szeretnék védeni!"

A Racing Post reggeli hírlevele tájékoztatott bennünket arról, hogy Blackbird (No Nay Never) volt 2023 egyik  legfoglalkoztatottabb apaménje a két Szigetországban. 

top3_1.png

Az időközben Milánótól és Newmarkettől is búcsúzó Dettori DJ-ként is kipróbálta magát a hétvégén. A tweetben ugyan csak az látszik, hogy táncol, de jó pár tracket ő maga pörgetett a nevét skandáló közönségnek. 

AUSZTRÁLIA

Míg Angliában a nagy finálé, addig az ötödik kontinensen Caulfiled Cup (Gr1, 2400 méter, gyep) szombaton.

A legutóbb üstökösként érkező Gold Trip-re fogadnánk, de itt hagyományosan jól szoktak szerepelni a japán lovak, így nagy csatára számítunk. Ráadásul, ahogy a képen láthatják, két európai idomítás is részt vesz az 1879-ben induló futam idei kiadásában. A start nálunk 8:15.

FRANCIAORSZÁG

A 24 éves Marie Vélon viszont a Japan Cup-ba készül, mégpedig "Iresine-nek köszönhetően, akit számos remek versenyen lovagoltam." Mivel hazájában október 13-án már 73 győzelemnél tartott, így nehéz elképzelni, hogy ne ő nyerje meg idén is a Cravache d'Or féminine vetélkedést. Immár negyedjére.

Képek: BloodHorse X

A bejegyzés trackback címe:

https://teliver.blog.hu/api/trackback/id/tr8318238205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása